Loopbaancoaching

Hoe is het met je werkgoesting? Vraag je je soms af ‘is dat (nog) de ideale job voor mij’? Hoe kan je (terug) meer energie en voldoening halen uit je huidige job? Of misschien droom je wel van iets anders, maar blijft dit een vaag verlangen…

Bovendien… Mensen evolueren, ook werkcontexten zijn in evolutie. Misschien voelde je je vroeger wel als een vis in het water op je werk en ervaar je nu dat die afstemming tussen jou en je werkcontext niet langer optimaal is. Of heb je het gevoel dat er zoveel taken bijkomen dat je passie verstikt wordt? Om te vermijden dat je hierop leegloopt, kan het een meerwaarde zijn om tijdig aan te koppelen op loopbaancoaching. De ervaring leert dat je met een hernieuwde blik terug zuurstof krijgt.

In loopbaancoaching gaan we op zoek naar wat wél werkt, eerder dan naar problemen en moeilijkheden te zoeken. Aan de hand van opdrachten en coachgesprekken help ik je graag ontdekken wie je bent en wat jij nodig hebt om je (terug) goed te voelen in je job. Samen boetseren we dan jouw job zodat deze (terug meer) aansluit bij jouw sterktes, waarden en energiebronnen. Samen boetseren we een job die meer resoneert met wie je écht bent.

Interesse? Neem contact op voor een vrijblijvend verkennend (online)gesprek.

 

Met meer inzicht en overzicht (terug) uitzicht creëren

 

 

Ook met loopbaancheques

Deze loopbaanbegeleiding kan gefinancierd worden met VDAB-loopbaancheques. Daartoe werk ik samen met My Future Works, een erkend en toonaangevend loopbaancentrum. Als loopbaancoach bij My Future Works werk ik met het Keuzekompas®. Deze methodiek is gestoeld op de inzichten uit waarderend onderzoek (appreciative inquiry), positieve psychologie, zelfdeterminatietheorie en krachtgerichte coaching. Het Keuzekompas® helpt jou bij het maken van duurzame keuzes in je leven en loopbaan.

Meer informatie over de voorwaarden om in aanmerking te komen voor loopbaancheques vind je op de website van de VDAB. De prijs van 1 loopbaancheque bedraagt € 45, 2 loopbaancheqes ter waarde van €90 totaal (2 x €45) geven je de kans een volledig loopbaantraject van 7 uren coaching te doorlopen. 

Getuigenissen

'Sabine heeft me tijdens het loopbaantraject doen stilstaan en nadenken over mezelf: wie ben ik, wat vind ik belangrijk in het leven, waar krijg ik flow van in het leven, in mijn professionele omgeving. Veel zaken waar ik in mijn drukke professionele leven, nooit eerder over nadacht, nooit tijd voor nam. Het begrip zelfzorg was me volledig onbekend. Dat onderwerp komt op de schoolbanken niet aan bod. Sabine heeft met haar enorme kennis en ervaring me heel wat inzichten verschaft, niet alleen theoretisch maar vooral ook tips voor de praktijk. Door haar luisterend oor, haar correcte en geïnteresseerde vraagstelling, de boeiende oefeningen wist ze heel duidelijk zicht te krijgen op wie ik ben en hoe ik in een professionele context functioneer. We hebben het traject 'samen' afgelegd. Ik heb Sabine net op tijd ontmoet, op een moment waarop ik voelde dat het professioneel niet meer OK was. Mijn lichaam begon tegen te sputteren. Het loopbaantraject was bijzonder boeiend en ik kan het alleen maar aanraden aan iedereen die op een punt in zijn of haar carrière denkt en voelt dat het niet meer klopt. En ja, ook ik ben van het type dat overtuigd is dat een burn-out me nooit zou kunnen overkomen, daar heb ik vooral geen tijd voor, dacht ik... ik vermoed dat die heel erg op mijn schouder zat... klaar om aan te vallen. Bedankt, Sabine! Veel respect voor wat je doet. (Veerle B.)

'Bepaalde onderdelen van mijn job kruipen onder mijn vel. Niet dat ik plots wil veranderen van job, soms zie ik het niet meer klaar en duidelijk, ik verdrink in het werk. Vanuit overtuigingen, opvoeding, andere visie kwamen er frustraties naar boven in die mate dat ik het niet meer kan en niet meer wil, dat ik neig tot opgeven, dat ik een stap zet dichterbij uitgeblust...Sabine kwam op het goede moment. Gedurende de loopbaancoaching kreeg ik een andere kijk op de dingen. Sabine deed me een stap terug zetten om alles meer nuchter te kunnen bekijken. Gaandeweg in de coaching besefte ik dat ik niet mag weglopen van mezelf en van de job als ik mijn valkuilen in een buideltje bij me blijf dragen. S. deed me reflecteren over wat ik écht belangrijk vind, welke kwaliteiten ik heb en welke doelen ik voor mezelf wil stellen. En...ja hoor... toch ook even nieuwsgierig polsen naar welke jobmogelijkheden er nog zouden weggelegd zijn voor mij. Soms was het verrassend en confronterend want ik zag in dat ik heel veel onderdelen wel graag doe en ook goed kan. Ik leerde vooral ook de belangrijke dingen in het leven niet langer aan de zijlijn te schuiven. Ik leerde frustraties ombuigen, focus lossen van wat ik niet in de hand heb i.p.v. me eraan op te jagen. Door de begeleiding kreeg ik vitamines om daar werk van te maken. In mijn job als zorgcoördinator was ik continu aan het redden, nu leer ik de versterker te zijn in plaats van iedereen te willen redden. Ik sta nu meer stil bij de zaken. Daar ga ik nu bewuster mee op pad en ik moet zeggen... het werkt! (Valerie D.)

 

Loopbaan cheques Coaching 4 you
'Whatever you're doing, do it with passion and style'

Getuigenis 6 mei 2021

' In 2019 heb ik bij jou een loopbaantraject doorlopen. Ik was op zoek naar iemand die me kon helpen mezelf in kaart te brengen; ik had een vraag naar mogelijks leidinggevende kwaliteiten bij mezelf en of ik daar wel klaar voor was. Ik had een heel goed beeld van mezelf en je zei ook dat er weinigen waren die zo bewust waren van zichzelf, maar toch leek het me een lastige taak om dit alleen te doen. Je hielp me reflecteren en de zaken eens benoemen. Het POP wat ik toen schreef bleek een heel goede samenvatting te zijn van mijn sterktes. Deze POP heb ik nu, twee jaar later, als basis gebruikt om over mijzelf te praten tijdens de sollicitatie voor coördinator. Ik heb tijdens de twee rondes van de sollicitatie meermaals verwezen naar mijn loopbaanbegeleiding die ik bij jou deed en hoeveel deugd mij dat gedaan heeft. Ook enkele 'talenten' die je toen aanhaalde, met de mogelijke valkuilen en hefbomen, heb ik hierbij aangehaald. En vandaag kwam het verlossende telefoontje dat ik de job heb. 

Ik wil je graag van harte bedanken, Sabine. Aan mensen die met gelijkaardige twijfels zitten, raad ik steeds aan om op zoek te gaan naar een loopbaancoach.Ik adviseer om een persoon te zoeken die bij hen past. Voor mij was jij de ideale persoon. Met veel vriendelijke en dankbare groeten, Katrien L.

sabine keerman

Heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact!

Contact